` Хворих на Covid-19 буде більше 6000 на добу - прогноз НАН » Motion design agency graphics studios

Хворих на Covid-19 буде більше 6000 на добу - прогноз НАН

Пандемія коронавірусу в Україні продовжує набирати обертів і протягом тижня до 16 жовтня середня кількість нових інфікованих на добу складе 6051 випадок, а смертей 90.


Про це йдеться в прогнозі робочої групи Національної академії наук з математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні. Частка летальних випадків серед нових хворих Covid-19 залишається на рівні близько 2 відсотків, демонструючи повільне зниження.


Також незначно знижується частка інфікованих, які потребують госпіталізації. Зараз вона становить 16 відсотків.


Регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих є Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Одеська, Полтавська, Сумська, Хмельницька області та місто Київ.


Найбільша очікувана кількість тих, хто захворів, на добу до 16 жовтня буде в Харківській області. Середнє значення там складе 707 осіб, на другому місці Київ 480, на третьому Донецька область 477.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20% аналізів на коронавірус роблять приватні лабораторії - Степанов


Частка неповнолітніх, які захворіли на Covid-19 впала нижче 5 відсотків, оновивши мінімум за весь час спостережень із початку квітня.


Водночас хворих у віці від 60 до 70 років стало більше.


Кількість людей, які одужують, продовжує зростати і становить близько 2000 нових осіб на добу. Хоча темпи одужання все ще сильно відстають від темпів збільшення кількості нових інфекцій.


У середньому по Україні кількість ПЛР-тестів, витрачених на одне нове виявлення хвороби, за тиждень істотно знизилася.


У середньому на одне нове виявлення хвороби припадає 5,6 тестів, що відповідає показнику в 17,8 відсотків.


Цей показник дуже відрізняється у різних регіонах України.


Найгірше справи йдуть у Житомирській, Сумській та Харківській областях близько 3-х тестів на одне виявлення. Водночас до загальної кількості тестів відносяться як повторні тестування, так і тестування під час одужання.


Такі показники свідчать, що тестування використовується як інструмент не стримування поширення інфекції, а тільки діагностики кількості захворювань.



Станом на ранок п'ятниці, 9 жовтня, в Україні офіційно підтверджено 250 538 випадків коронавірусної інфекції. З них 5804 виявлені за минулу добу, що стало новим рекордом за добовим приростом. Від Covid-19 у країні померли вже 4779 осіб (+89 за добу), а 110 650 пацієнтів (+2417) повністю побороли хворобу.


---
[fixed][/fixed]