Шоколадні кекси за рецептом Євгена Клопотенко
Як приготувати шоколадні кекси вдома/Смачно24
Український шеф-кухар – Євген Клопотенко, поділився неймовірно смачним рецептом шоколадних кексів в духовці. Швидкі у приготуванні та з простих продуктів, які знайдуться у холодильнику кожної господині. Гайда готувати разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
для тіста
Апельсин - шт. 1
Какао - г 50
Борошно пшеничне - г 250
Розпушувач - ч. л. 1
Цукор - г 200
Вершкове масло - г 100
Сіль - дрібка 1
Чорний шоколад - г 100
Яйце - шт. 1
Рецепт приготування
1
Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте у мисці борошно, какао та розпушувач – ретельно вимішайте інгредієнти.
2
Окремо змішайте цукор, яйце і сіль. Перемішайте вінчиком до однорідної маси.
3
Ретельно помийте апельсин, висушіть паперовим рушником та зніміть з нього цедру на дрібній тертці. Додайте цедру до яєчної маси та перемішайте.
4
Вичавіть з апельсина сік та додайте його до яєчної суміші – перемішайте. Додайте в цю ж миску суху суміш з борошна, какао і розпушувача та ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Подрібніть шоколад в дрібну крихту та висипте у тісто.
5
На паровій бані розтопіть 100 г вершкового масла, дайте йому трохи охолонути та додайте у шоколадне тісто. Ще раз ретельно перемішуємо тісто вінчиком до однорідності.
6
На деко викладіть силіконову форму для кексів, покладіть в неї паперові кошики для кексів і заповніть форми на 2/3 об'єму.
7
Випікайте кекси 35 хвилин до готовності. Смачного!

