` Шоколадні кекси за рецептом Євгена Клопотенко » Motion design agency graphics studios

Шоколадні кекси за рецептом Євгена Клопотенко

Покрокове приготування шоколадних кексів від Клопотенка

Як приготувати шоколадні кекси вдома/Смачно24


Український шеф-кухар – Євген Клопотенко, поділився неймовірно смачним рецептом шоколадних кексів в духовці. Швидкі у приготуванні та з простих продуктів, які знайдуться у холодильнику кожної господині. Гайда готувати разом зі Смачно 24!


Інгредієнти


для тіста


Апельсин - шт. 1


Какао - г 50


Борошно пшеничне - г 250


Розпушувач - ч. л. 1


Цукор - г 200


Вершкове масло - г 100


Сіль - дрібка 1


Чорний шоколад - г 100


Яйце - шт. 1


Рецепт приготування



1


Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте у мисці борошно, какао та розпушувач – ретельно вимішайте інгредієнти.  


2


Окремо змішайте цукор, яйце і сіль. Перемішайте вінчиком до однорідної маси. 


3


Ретельно помийте апельсин, висушіть паперовим рушником та зніміть з нього цедру на дрібній тертці. Додайте цедру до яєчної маси та перемішайте.


4


Вичавіть з апельсина сік та додайте його до яєчної суміші – перемішайте. Додайте в цю ж миску суху суміш з борошна, какао і розпушувача та ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Подрібніть шоколад в дрібну крихту та висипте у тісто.


5


На паровій бані розтопіть 100 г вершкового масла, дайте йому трохи охолонути та додайте у шоколадне тісто. Ще раз ретельно перемішуємо тісто вінчиком до однорідності.


6


На деко викладіть силіконову форму для кексів, покладіть в неї паперові кошики для кексів і заповніть форми на 2/3 об'єму.


7


Випікайте кекси 35 хвилин до готовності. Смачного!


---
[fixed][/fixed]
jodo